Repliik: Läti tuli lähemale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Veerand sajandit tagasi käisid eestlased sageli Lätis kaubareisil, sest naabervabariigist sai osta sootuks teistsuguseid kaupu kui siinsetest poodidest. Nüüd on popp sõita ostlema hoopis mujale ja kipub ununema, et Läti asub Viljandist ainult mõnekümne kilomeetri kaugusel.

Kui käisin hiljutisel kaunil sügispäeval uut Lilli teed uudistamas, tuhises meie seltskonna auto ühel hetkel lipsti! üle piiri. Kõva kattega tee viis piiripunktist Ruhja ja sealt edasi Valmierasse.

Kui aus olla, ei teadnudki ma varem, et Viljandi sõpruslinnas Valmieras elab 27 300 elanikku ning sealses Vidzeme kõrgkoolis saab muu hulgas õppida ajakirjandust, ärijuhtimist ja poliitikateadust.

Meelest oli läinud seegi, et Valmieras on laiad tänavad ja kena kesklinn. Silma jäi nii kaubamaja kui ka mitu vaatamisväärsust, mida tahan järgmine kord lähemalt uurida.
Uus Lilli tee on toonud Läti meile palju lähemale. Loodetavasti on see ühtlasi lähendanud Eestit lõunanaabritele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles