Jaani Lastemaja lapsehoid avab uue rühma  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani Lastemaja lapsehoid alustab 2. septembril, tänavu avatakse kaks rühma.
Jaani Lastemaja lapsehoid alustab 2. septembril, tänavu avatakse kaks rühma. Foto: Marko Saarm / Sakala

Jaani Lastemaja lapsehoid alustab 2. septembril oma viiendat tegevusaastat. Seni on lapsehoid tegutsenud ühe 10-lapselise rühmaga Viljandi vanalinnas Pikal tänaval Kondase keskuse kõrval. Viimasel paaril aastal on lisaks ruumide ja sisustuse uuendamisele arendatud ka lapsehoiu sisulist poolt, pakkudes lastele mitmekülgseid arendavaid tegevusi ja lastevanemate koolitusi.

Et pakkuda peredele laste suuremaks kasvamisel pikemat koostöövõimalust, avab Jaani Lastemaja teise rühma 3–6-aastastele lastele aadressil Lossi tänav 35 lapsehoiuks kohandatud ruumides. Väiksemate, kuni 2-aastaste laste rühm tegutseb endiselt Pika tänava ruumides.

Rühmad saavad oma nimed Jaani kiriku ajalooliste kaitsepühakute Frantsiskuse ja Johannese järgi.

«Jaani Lastemaja õppekavas on kindel koht kristlikel väärtustel, pärimuskultuuril ja hingeharidusel. Nagu waldorfpedagoogikaski peetakse oluliseks lapse eripära ja loovuse arendamist,» kirjutab Jaani Lastemaja juhataja Sakalale saadetud kirjas.

Jaani Lastemaja pakub alternatiivi tavalasteaiale eelkõige oma väikeste, 10-lapseliste rühmadega, kristliku maailmavaate ja pärimuskultuuri väärtustamise ning perede toetamisega. Lastega tegelevad erialase ettevalmistusega hoidjad.

Tänaseks on kõik 20 kohta lastega täidetud, aga kohasoovijaid pannakse ka järjekorda.

Jaani koguduse missioon on olla tulevikku vaatav ja kogukonda teeniv kogudus, seetõttu on laste- ja peretöö üks Jaani koguduse tähtsamatest töölõikudest.

Uue õppeaasta pidulik avamine leiab aset pühapäeval, 2. septembril kell 11 algaval pereteenistusel Viljandi Jaani kirikus ning selle järel avatakse uue rühma ruumid Lossi tänav 35.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles