Viljandi linn ja kultuuriakadeemia sõlmivad koostöölepingu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval Campillo
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval Campillo Foto: Marko Saarm / Sakala

Esmaspäeval allkirjastavad Viljandi linnapea Madis Timpson ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval Campillo koostöölepingu linna ja akadeemia vahel.

Lepingu eesmärk on arendada Viljandi linna ja Viljandi kultuuriakadeemia sidemeid. Koostöövaldkondadeks on nii haridus, teadus ja arendus kui ka kultuur.

Viljandi kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval leiab, et kuna osa kultuuriakadeemia missioonist on kogukonda panustamine, siis koostöö linnaga mängib selles väga olulist rolli. Viljandi kultuuriakadeemiasse õppima tulnud noored toovad Sandovali hinnangul siia nooruslikku vaimu. «Eesti rahvuskultuuri vaim elab Viljandis ja me püüame seda vaimsust noortes toita, sest nemad kujundavad tulevikku. Mul on väga hea meel, et kultuuri hoidmine on linnale oluline,» selgitas Sandoval.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on kultuuriakadeemia olulisust Viljandi linnale raske üle hinnata. «Noorusliku energiata, mida akadeemia tudengid igal aastal meie linna toovad ja nende korraldatavate kultuurisündmusteta poleks Viljandi see linn, mis ta on täna,» vahendas Timpsoni sõnu pressiesindaja.

Linnapea sõnul kinnitab koostööleping paljusid ühiseid tegevusi, mis juba toimivad. «Akadeemia tudengid on abiks hansapäevade korraldamisel. Samuti löövad nad kaasa suviste giidituuride korraldamises. Meie üldharidus- ja huvikoolid on olulised praktikabaasid paljude erialade üliõpilastele,» lisas Timpson.

Leping allkirjastatakse Viljandi kultuuriakadeemias 3. septembril kell 14.30 pärast õppeaasta avaaktust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles