GALERII. Viljandi gümnaasium alustas kooliaastaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi maakonna esimene koolikell sellel aastal kõlises Viljandi gümnaasiumis. Direktor Ülle Matsin ütles, et õppeaasta fookus on sellel, kuidas õppijat paremini toetada. "Koolis peab olema tehtud kõik võimalik, et õppekeskkond oleks turvaline, et toimiks koostöö ning oleks nüüdisaegne õpikäsitlus – sellega meie kool ja tõenäoliselt kõik koolid Eestis praegu tegelevad."

Matsini sõnul alustab gümnaasiumis esmaspäevast õppetööd 560 õpilast, mis on koolimaja jaoks seni kõige suurem õpilaste arv. Sealjuures X klassi õpilasi on 188 ning abituriente 180.

Selleks, et värskeid gümnasistid sihitult ringi ei uitaks, kandsid õpetajad õhupalle, millele oli kirjutatud nende nimi ja õppesuund. "Need on esimese koolipäeva meeleolu loomise õhupallid," täpsustas Matsin.

See, et õpilased koolialguse puhul lilli tooksid, on pärast esimest klassi pigem haruldus. "Sellel aastal lähen õpetaja juurde hoopis heade sõnadega,” lausus III aasta humanitaar- ja kunstisuuna õpilane Kermo Laan.

Peale gümnaasiumiõpilaste võis aktusel märgata ka värskeid vilistlasi, kes olid endiste koolikaaslaste ja õpetajatega kohtuma tulnud. "See on nagu kojutulek," tõdes Liine Palu, kes lõpetas gümnaasiumi kevadel ega pidanud vaevaks vabal päeval aktusele tulla ja endistele õpetajatele lilli tuua.

Suurt tusameelt suve lõppemise üle õpilaste seas ei saanud täheldada, küll aga peeti eesseisvat nädalavahetust vajalikuks, et kooliasju valmis panna. "Mina viskasin eelmise õppeaasta lõpus kapi kooliasjadest tühjaks ja panin tule otsa, seega nüüd on väike probleem, kuid terve aasta on aega neid pliiatseid osta," kommenteeris matemaatika- ja füüsikasuuna abiturient Rebeca Lotta Aasmäe.

Aktuse meeleolu kohta sõnas Aasmäe, et huvitav on näha praeguseid kümnendike. "Kui meie siia tulime, tundsime end nii suurtena, aga praeguseid kümnendikke nähes saan aru, kui väikesed me olime."

Tund aega kestnud aktusel pidasid kõne Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Matsin, Viljandi linnapea Madis Timpson. Kohapeal sõlmiti koolirahuleping, õnnitleti uusi õpetajaid, esinesid muusikud ja tantsijad ning kõlistati koolikella.

Viljandimaal alustab sel aastal kooli umbes 5000 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles