Võhmas valmis uhke trikipark

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus trikitamiskoht saab koolivaheaja nädalal kõvasti vatti.
Uus trikitamiskoht saab koolivaheaja nädalal kõvasti vatti. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ilmselt veetis nii mõnigi Võhma mehepoeg suure osa koolivaheajast vastvalminud trikipargis, sööstes atraktsioonidel üles-alla kas rulal, rattal või tõukerattal.

«Väga lahe asi,» kommenteeris üheksa-aastane Aigar uut kohta iseloomustades.

Samasugust vaimustust ilmutas 11aastane Ragnar. «Pulli saab siin kõvasti!» nentis ta.

Poisid ütlesid, et käivad vahvas pargis iga päev lustimas ning kui tuleb mõni muhk või marrastus, käib see asja juurde. Poisid olid pargi valmimist pikisilmi oodanud ning õnneks lubati neil mõnda püsti pandud atraktsiooni kasutada juba enne, kui kõik lõplikult valmis sai.

Trikitamispaik kerkis mittetulundusühingu Hulgakesi eestvõttel. Projekti esitas selle liige Riine Ant. Põnevate atraktsioonide saamiseks pöörduti mittetulundusühingu Elamussport poole, kes on Baltikumis rajanud üle 50 trikipargi. Selle juhatuse liikme Mario Kalmre soovitust mööda valmis spetsiaalne projekt, nii et teist samasugust parki Eestis ei ole. Kavandades mõeldi sellele, et sinna võiksid tulla ekstreemspordi harrastajad ka mujalt.

Trikipark ja kaks mänguväljakut valmisid põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt külade ja arendamise meetmest saadud toetusega. Projekti kogumaksumus oli 61 440 eurot. Võhma andis omafinantseeringuks 6144 eurot. Trikipargile kulus umbes kolmandik rahast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles