Muredel minna laskmine sillutas tee 103. sünnipäevani

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selma Raljat oli 103. sünnipäeva puhul õnnitlema tulnud palju sõpru ja tuttavaid. Oma 103 eluaastaga kuulub sünnipäevalaps nende 139 inimese sekka, kes on Eestis 100-aastased ja vanemad.
Selma Raljat oli 103. sünnipäeva puhul õnnitlema tulnud palju sõpru ja tuttavaid. Oma 103 eluaastaga kuulub sünnipäevalaps nende 139 inimese sekka, kes on Eestis 100-aastased ja vanemad. Foto: Elmo Riig

«Sitta kah – elame üle!» See kõlas ehk natuke ropult, aga just nii võttis jutu kokku Selma Ralja paar nädalat tagasi, kui oli voodis pikutades lapselaps Ene Pildile kurtnud, et ei jaksa sünnipäevani välja vedada. Eile pidas ta aga oma 103. sünnipäeva.

Need kaks nädalat möödusid ruttu ja 1915. aastal ühes Mustla peres ilmavalgust näinud sünnipäevalaps sai perekonna, sõprade, vallavanema ja Kärstna hooldekodu inimeste seltsis pika laua taha istuda ja torti süüa. Ta mõtiskles, et tordid on küll tänapäeval teistmoodi kui vanasti. «Mulle vist meeldivad need praegused isegi rohkem. Ei taha seda võid nii palju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles