Kooliaasta eel tasub lastele meelde tuletada reeglid raudtee ületamisel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteel juhtuvate õnnetuste peamine põhjus on tähelepanematus ja hooletus.
Raudteel juhtuvate õnnetuste peamine põhjus on tähelepanematus ja hooletus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Peagi algab uus kooliaasta ja paljud lapsed liiguvad kooli, kodu ja huvialaringide vahel rongiga. Tehnilise järelevalve amet soovitab vanematel ja õpetajatel lastele rääkida raudteega seotud ohtudest ning raudtee ohutu ületamise reeglitest.

Raudteel toimuvate õnnetuste peamine põhjus on tähelepanematus ja hooletus, mida sageli võimendab nutiseadmete ja kõrvaklappide kasutamine. Lisaks tuleb teada, kuidas jalgrattaga raudteed ületada.

Raudteed ületades tuleb eelkõige olla väga tähelepanelik ja vältida kõiki segajaid nagu näiteks kõrvaklappe või nutiseadmeid. Raudteed võib ületada vaid selleks ettenähtud ülekäigukohtades.

Samuti pole raudtee ning selle ümbrus sobiv koht jalutamiseks, sportimiseks, mängimiseks või muul moel vaba aja veetmiseks.

Amet paneb inimestele südamele, et raudtee on kõrgendatud ohuga piirkond ja selle ületamine on lubatud üksnes üleskäigu- ja ülesõidukohtadel. Ohtude ja õnnetuste vältimiseks tuleb vaadata, kuulata ja olla tähelepanelik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles