Judokad kogusid Lätis praktikat ja medaleid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi spordikooli ja Taifu klubi judokad osalesid Lätis peetud kõrge tasemega noorteturniiril ning tõid sealt koju neli esikolmikukohta.

Nädala eest Lätis Saulkrastis peetud võistlus «Golden Autumn» kuulus Läti noorte U13 ja U15 vanuserühma karikavõistluste sarja. Seepärast oli kohal kogu meie naaberriigi paremik, kellele pakkusid eestlaste kõrval konkurentsi ka Venemaa ja Leedu esindajad.

Viljandi spordikooli juudotreener Viljar Kannel nentis, et Lätis on selle spordiala tase tublisti kõrgem kui Eestis ning seetõttu on Viljadimaa esindajate teenitud kaks teist ja kaks kolmandat kohta kahtlemata tunnustamist väärt.

Nooremate ehk U13 rühmas teenisid Rebeca Lotta Aasmäe alla 40kiloste tüdrukute kaalus ning Raido Õnne alla 50 kilo kaaluvate noormeeste konkurentsis kolmanda koha. U15 arvestuses tulid meie judokad Kristel Naelso (alla 59 kilo) ning Venno Austrin (55 kilo) teiseks.

«Rebeca Lottal läks parem tulemus selle nahka, et ta närveeris liiga palju. Raidoga võib rahule jääda, sest tema pole saanud päris pikka aega võistelda,» hindas Viljar Kannel nooremate sportlaste esinemist. «Raidol oli see ühtlasi esimene turniir uues kehakaalus,» lisas ta.

Vanemas võistlusgrupis andis ägeda finaalilahingu Venno Austrin. Leedulasega peetud esikohta selgitav matš venis lisaajale. Viljandimaa sportlasele sai saatuslikuks passiivsuse eest teenitud hoiatus.

Treeneri selgitust mööda oli finaal võrdsete vastaste võitlus, kus mõlemal osapoolel olid omad võimalused. «Vennol õnnestus juhtima minna, kuid vastane viigistas seisu enne normaalaja lõppu. Oli tuline ja üritusterohke kohtumine, milles vahepeal visati ippon, kuid kohtunikud ei suutnud otsustada, kummale poisile see anda,» meenutas Viljar Kannel.

Kiitust jagus treeneril ka Kristel Naelsole, ent mitte esikohakohtumise eest. «Finaal polnud tal suurem asi, nagu oleks esikohavõimalus teda hirmutanud,» tõdes Kannel. «Finaalini maadles Kristel hästi.»

Kannel leidis, et niisugused turniirid on noortele õppimise ja arenemise seisukohast äärmiselt vajalikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles