Muinasasula ei hakka selle kukil tegutsevat talveparki segama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi ürgoru nõlval Huntaugu mäel tehtud arheoloogilised eeluuringud andsid tunnistust sellest, et seal oli muinasasula, kus inimesed elasid arvatavasti viikingiajast muinasaja lõpuni.
Viljandi ürgoru nõlval Huntaugu mäel tehtud arheoloogilised eeluuringud andsid tunnistust sellest, et seal oli muinasasula, kus inimesed elasid arvatavasti viikingiajast muinasaja lõpuni. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Viljandi ürgoru nõlval Huntaugu mäel tehtud arheoloogilised eeluuringud andsid tunnistust sellest, et seal oli muinasasula, kus inimesed elasid arvatavasti viikingiajast muinasaja lõpuni. Enamasti leiti savinõude kilde, kuid välja tuli ka üks Ojamaalt pärit hõbemünt.

«Tegemist on päästekaevamisega, järvest veetakse mäe otsa kunstlume tegemiseks vajalik veetoru ning me kaevame nüüd läbi tulevase trassi,» selgitas mittetulundusühingu Arheoloogia ja Ehitusajaloo Grupp AEG arheoloog Rünno Vissak. «Varasemast ajast on teada, et siin on kultuurikiht avastatud ja tehtud ka eeluuringud ning on selge, et seda kihti ekskavaatoriga kaevata ei või.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles