Viljandi poistekoor alustab uut aastat 

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi positekoor Tallinnas mullu detsembris pärast kontserti "Gustav Ernesaks -109".
Viljandi positekoor Tallinnas mullu detsembris pärast kontserti "Gustav Ernesaks -109". Foto: Anu Röömel

Kahe ja poole aastane Viljandi poistekoor alustab oma uut lauluaastat. Hooaja esimene kokkusaamine on 5. septembril kell 17.30 Viljandi muusikakooli teise korruse saalis ning sinna on palutud koori endised lauljad koos vanematega. Samal päeval kell 16.45 on uute laulupoiste vastuvõtt. Oodatud on 8–13-aastased viisipidajad ja laulutahtelised poisid koos vanemaga.

Tänavu hakkavad kooriproovid toimuma Viljandi muusikakooli ruumides esmaspäeviti ja kolmapäeviti kella 15.40–17.10. Dirigendid on Riina Trumm ja Signe Ristisaar.

Eelmine hooaeg oli Viljandi poistekoorile väga tegus. Aasta tippsündmus oli mais asetleidnud kontserdireis sõpruslinna Porvoosse. Ühine kontsert Porvoo koguduse lastekooridega oli meeliülendav. Vahetult enne Soome sõitu tegi linnavalitsus koorile ilusa kingituse – Viljandi vapiga kikilipsud. Teine hingejääv muusikasündmus oli esinemine 3. detsembril Tallinna lauluväljaku klaassaalis Gustav Ernesaksa sünniaastapäeva märkival kontserdil.

Viljandi poistekooril on kujunenud toredad suhted Sakala meeskooriga. Traditsiooniliselt leidis aset ühine emadepäeva kontsert. Tore oli koos laulda ka juunis Saaremaal Sandla kultuurimajas. Sellel päeval kõlas suurte ja väikeste meeste laul mitmes Saaremaa paigas, tähistamaks Eesti Vabariigi 100. aastapäeva ja Eesti Meestelaulu Seltsi 30. tegevusaastat.

Lauluaastale pani kauni punkti poistekoori osalemine 16. juunil mees- ja poistekooride laulupäeval Kuressaares. Laulupäeva pealkiri "Laulis isa, laulis poega" oli väga tähenduslik. Ühises lauluenergias olemine vähendab põlvkondadevahelist lõhet ning ergutab noori ja vanu mitmekülgsemale koostööle. Eks mure järelkasvu pärast valda ju kõiki Eesti meeskoore.

Uue hooaja märksõna on laulupidu – möödub ju tuleval suvel esimesest üldlaulupeost 150 aastat. Sellest suurpeost tahab osa saada iga koorilaulja. Ka Viljandi poistekoori aasta suurim soov on pääseda laulma XXVII laulupeole, mis kannab kaunist pealkirja "Mu arm".

Koori ootavad ees esinemised jõuluajal ja emadepäeva kontserdil ning muidugi laululaagrid ja ühised ettevõtmised koos Sakala meeskooriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles