Kihlvedu või raev? Jänes ründas karukoobast  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamera salvestusest tehtud kuvatõmmis.
Turvakaamera salvestusest tehtud kuvatõmmis. Foto: Kuvatõmmis

«Ma ei oska ette kujutada, et kellelgi oleks minu või valla vastu sedavõrd suur raev, usun et tegemist on kihlveoga,» kommenteeris Viljandi vallavanem pühapäeval öösel Viljandis Kauba tänaval asuvat vallamaja rünnanud jänesekostüümis tegelase käitumist.

Vallavanem Alar Karu jagas valla Facebooki lehel turvakaamera salvestust. Videos on näha, et pühapäeva kell 4 hommikul kõnnib jänesekostüümis ja maskis tegelane vallamaja peaukse juurest mööda, naaseb siis mõne aja pärast kivimürakaga ning lennutab selle siis aknasse.

Alar Karu selgitas, et juhusliku mööduja vihapurse see olla ei saanud, sest sama isik on jäänud vallamaja turvakaamerate vaatevälja siis, kui ta uudistas ka hoovipoolseid ligipääse. «See pidi olema ettekavatsetud tegu. Ma vähemalt loodan, et tegemist oli mõne seltskonna kihlveoga. Ei tahaks küll uskuda, et selline ettevalmistus on tehtud raevust minu isiku või valla vastu,» arutles ta.

Viljandi vallavanem võttis rünnakut huumoriga. «Jänes ründas karukoobast. Päris hea nali,» lausus ta.

Jäneseks maskeerunud huligaani lennutatud jurakas kivi lõhkus vallamaja hoone ühe klaasi ning sealt tagasi põrgates rikkus ka kõnniteel ühe suure kiviplaadi. Alar Karu sõnul tehakse huligaansuse kohta politseile ka avaldus.

«Jänesekostüümi kandnud mehele annan omalt poolt purgi mett, seda muidugi juhul, kui tal jätkub julgust oma tegu tunnistama tulla. Klaarime asja ära ja läheme eluga edasi,» ütles Alar Karu. «Vallale tekitatud kahjud peaks hüvitama kindlustus.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles