Amet käsib vallal koolimaja kraanivee mure lahendada

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tääksi koolimaja katuse alt leiab Suure-Jaani kooli õppekoha ja kohaliku lasteaia, samuti spordiakadeemia, arstipunkti ja raamatukogu.
Tääksi koolimaja katuse alt leiab Suure-Jaani kooli õppekoha ja kohaliku lasteaia, samuti spordiakadeemia, arstipunkti ja raamatukogu. Foto: Elmo Riig

Terviseamet alustas Põhja-Sakala valla suhtes järelevalvemenetlust, sest Tääksi koolimaja kraanist tulev vesi pole hoolimata korduvast tähelepanu juhtimisest aastaid joomiseks ega toiduvalmistamiseks kõlvanud. Vallavanem kinnitab, et muret ei ole eiratud: puhas vesi tuuakse majja teistel moodustel ning pidevalt on otsitud ka paremaid lahendusi.

Praegu hoiab omavalitsus pöialt, et mõnesajaeurone koduseks kasutamiseks mõeldud seadeldis langetab kraanivee fluoriidi sisalduse normi piiresse. Kui see lootus ei täitu, võetakse arutuse alla järgmised variandid, nende hulgas võimalus, et kohalik köök pannakse kinni ja edaspidi tuuakse lastele soe toit mujalt kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles