Kui vili on valmis, on õige aeg see purki panna

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaiti Pirsi (vasakul) ja Maire Vesingi kogemustest ja sulest ilmus hiljuti raamat "Tegusa pere hoidised", milles leidub palju kasulikke nippe, et hoidised tuleksid maitsvad ja säiliksid kaua.
Kaiti Pirsi (vasakul) ja Maire Vesingi kogemustest ja sulest ilmus hiljuti raamat "Tegusa pere hoidised", milles leidub palju kasulikke nippe, et hoidised tuleksid maitsvad ja säiliksid kaua. Foto: Elmo Riig

Olustvere kokaeriala õpetajate Maire Vesingi ja Kaiti Pirsi hiljuti ilmavalgust näinud raamat «Tegusa pere hoidised» annab kasulikke näpunäiteid, kuidas kiire elutempo juures keldririiulid maitsvate, toiteväärtuslike, värviküllaste ning hästi säilivate köögi- ja puuviljavarudega täita. Raamatu autorid jagasid ka Sakala lugejatega mõnda nippi, mida hoidistamise juures jälgida.

Kaiti Pirs ja Maire Vesingi, kas hoidiste tegemist on üldse võimalik raamatu abil ära õppida või on see pigem kunst, mis eeldab harjutamist? Kellele teie raamat on mõeldud?

Kaiti Pirs: Meie raamat on mõeldud eelkõige inimestele, kes tahavad kasutada oma aia saadusi ning teha neist toite ka siis, kui köögiviljade, puuviljade ja marjade hooaeg on juba läbi. Samuti nendele, kelle elutempo on väga kiire ja kes soovivad söögitegemisele kulutada võimalikult vähe aega, kuid kasutada siiski kohalikku naturaalset toorainet.

Maire Vesingi: Hoidiste tegemine sobib kiire elutempoga, praktiliselt mõtlevatele pereemadele ja -isadele. Et retseptid on üsna põhjalikud, on võimalik hoidis edukalt valmis teha ka väiksemate kogemustega inimesel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles