Välismaised sõpruslepped on ooterežiimil

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aasta 9. augustil sõlmiti Viljandi maavalitsuses sõprusleping Viljandimaa ja Kirde-Hiinas asuva Daqingi linna vahel. Pildil on Daqingi munitsipaalvalitsuse juht Tian Liying ja toonane Viljandi maavanem Lembit Kruuse.
2010. aasta 9. augustil sõlmiti Viljandi maavalitsuses sõprusleping Viljandimaa ja Kirde-Hiinas asuva Daqingi linna vahel. Pildil on Daqingi munitsipaalvalitsuse juht Tian Liying ja toonane Viljandi maavanem Lembit Kruuse. Foto: Peeter Kümmel

Viljandi maakond on aastakümnete jooksul sõlminud ametlikud sõprussidemed seitsme välisriigi haldusüksusega, kuid pärast maavalitsuse kadumist eelmise aasta lõpus pole kindel, mis saab koostöölepingutega edaspidi.

Just maavalitsus oli see asutus, mis sõprussidemeid sõlmis ja neid moel või teisel arendada püüdis. Mõne sõbraga läviti rohkem, teisega jäi asi unarusse.

Käesoleva aasta algul läksid välismaised sõbrasuhted Viljandimaa omavalitsuste liidu kantseldada. Liidu tegevdirektor Mati Toomsalu ütles, et praegu ei ole päris õige aeg kõnealusel teemal rääkida, sest sellest aastast on kõik uutmoodi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles