Männimäe lasteaed avab osaliselt uksed

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval käisid Männimäe lasteaia avatava osa juures koristustööd, et järgmisel päeval saabuvate laste jaoks valmis olla.
Esmaspäeval käisid Männimäe lasteaia avatava osa juures koristustööd, et järgmisel päeval saabuvate laste jaoks valmis olla. Foto: Viljandi linnavalitsus

Viljandi Männimäe lasteaed sai esmaspäeval päästeametilt kooskõlastuse ja linnavalitsuselt osakasutusloa, millega pääseb teisipäeval energiatõhusamaks muudetud hoonesse ligemale pool lasteaiaperest.

Linnavalitsuse avalike suhete osakonna teatel on remont Männimäe lasteaia energiatõhususe edendamiseks jõudnud nii kaugele, et viis rühma ehk ligi sada last pääseb hoonet kasutama. Hoone ülejäänud osades ehitustööd jätkuvad. Töömaa ja kasutuses olev lasteaia osa on üksteisest eraldatud.

Linna majandusameti juhataja Riho Tipp ütles, et käsilolevad ehitustööd puudutavad ainult hoone energiatõhususe tõstmist. Projekteeritakse ja rajatakse soojustagastusega ventilatsioonisüsteem, välja arvatud ujula ja söökla, mis projekteeritakse, kuid neid välja ei ehitata. Küttesüsteem ehitatakse ümber kahetorusüsteemile ja tasakaalustatakse, milleks tehakse vajaminevad ehitustööd koos uue soojussõlme ehitamisega alates hoone mõõtesõlmest.

Välispiirded ja soklid soojustatakse ja viimistletakse. Lisaks on kavas pööningu soojustamine ja käiguteede tõstmine, kõikide välisuste vahetamine, vanade puitakende vahetamine ja viimine välistasapinda energiaauditis toodud mahtu arvestades, päikeseelektrijaama paigaldamine hoone katusele, sooja tarbeveesüsteemi renoveerimine täismahus, elektripaigaldise osaline ümberehitus ja uuendamine.

«Lasteaiahoone sisekliima ja energiatõhusus saavad renoveerimise järel suuresti paremaks. Tulevikus ootab ees maja siseruumide remont,» selgitas Riho Tipp.

Ehitustööde lõppmaksumus koos lisatöödega on 1 109 048,40 eurot. Kogu lasteaia energiatõhususe tõstmise ehitustööd peavad olema lõppenud hiljemalt 14. detsembriks. Männimäe lasteaia projekteerimis- ja ehitustööde peatöövõtja on AU Energiateenuse osaühing ning omanikujärelevalve eest kannab hoolt aktsiaselts Infragate Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles