Viljandlased alustasid Saksamaal liigahooaega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipallur Rasmus Ots alustas hooaega Saksamaal.
Käsipallur Rasmus Ots alustas hooaega Saksamaal. Foto: Elmo Riig

Nädalavahetusel avati Saksamaal käsipalli karikasarja eelringidega uus hooaeg, möödunud nädalal alustati mängudega kolmes tugevamas liigas ehk võistlustulle astus korraga 102 klubi. Eesti käsipallureid mängib sel hooajal kolmes tugevamas liigas kuus, pooled nende seast on kunagised Viljandi HC mängumehed.

Viljandlasest Eesti koondise väravaht Rasmus Ots, kes liitus suvel Saksamaa tugevaima Bundesliga uustulnuka Bergischer klubiga, alustas koduväljakul Ludwigshafeni Die Euleni vastu. Avapoolajal vaid korra juhtima pääsenud Rasmus Otsa tööandja rebis teise pooltunni algul paariväravalise edu sisse ning viis mängu 27:23 (11:12) võiduni.

Karikamängus vigastada saanud Bergischeri esiväravavaht Bastian Rutschmanni asemel seisis BHC väravas kõik 60 minutit Christopher Rudeck ja nii Ots oma Bundesliga debüüti kirja ei saanud. «Bastian on vähemalt kolmeks nädalaks väljas, nii et olen esindustiimis veel paar mängu ja ehk saan ka oma võimaluse,» sõnas Rasmus Ots alaliidu pressiteenistuse vahendusel. Järgmisel nädalal sõidab Rasmus Ots koos oma tööandjaga külla Mait Patraili meeskonnale Hannover-Burgdorfile.

«Tundus, et mängu esimene poolaeg läks väga närviliselt, praaki tuli mõlemalt poolt ohtralt,» kirjeldas Rasmus Ots esimest Bundesliga kogemust. «Teise poolaja oli algus juba tunduvalt parem ja kättesaadud edu kestis lõpuni. Rutschmann ja Rudeck on siin meeskonnas kui kuningad, teavad kõike läbi ja lõhki, aga on ka stabiilselt väga heal tasemel väravavahid.»

Avavoorus pidi kaotuse pidi vastu võtma ka Karl Toomi uus kodumeeskond TV Emsdetten, kes 2. Bundesliga mängus jäi selgelt 20:33 kodus alla HSG Nordhorn-Lingenile. Mullu olid klubid 2. Bundesligas vastavalt kümnes ja seitsmes. Karl Toomil oli palju viskevastutust, ent eestlasest vasaksisemine tabas ühe kuuest sooritatud viskest.

Saksamaa kolmandas liigas pidi Karl Roosna koduklubi HSG Krefeld leppima valusa 23:24 kaotusega uustulnuk TuS Spenge vastu. Suvel Krefeldi siirdunud Roosna viskas neli väravat, kusjuures just Eesti koondise paremääre tabamused aitasid Krefeldil lõpuminutitel kahel korral viigistada. «Mängisin kõik 60 minutit ja tabasin kuuest viskest neli, aga võinuks rohkem palli saada,» tunnistas Roosna.

«Vastased olid kaitses just keskel väga kompaktsed, aga pall ei jõudnud äärele nii tihti kui soovinuks,» lisas Roosna. Tema sõnul on kolmas liiga ühtlase tasemega, ent vahe 2. Bundesligaga on nii mängijate meisterlikkuse kui klubide köögipoolelt on suur. «Meid peetakse oma tsoonis üheks soosikuks ja eks me tunneme ise ka, et on küllaltki hea võimalus midagi suurt korda saata,» avaldas Karl Roosna, kes on kahel varasemal hooajal aste tugevama liiga meeskonnas mänginud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles