Instituut värbas kampaania personaaltreeneriks näitleja

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse kampaania koondpealkiri on «Septembris eijooks» ning selle keskne persoon on armastatud ja nooruslik näitleja Luule Komissarov.
Tänavuse kampaania koondpealkiri on «Septembris eijooks» ning selle keskne persoon on armastatud ja nooruslik näitleja Luule Komissarov. Foto: Tervise arengu instituut

Aktsiooniga «Septembris ei joo» liitunutele on tänavu abiks peatreener, kes aitab ettevõtmisega liitunuid igapäevaste soovituste ja nõuannetega. Eelmisel aastal osales aktsioonis 20 000 inimest. Ettevõtmise korraldaja tervise arengu instituut (TAI) ootab, et sel aastal kasvab veelgi nende inimeste hulk, kes otsustavad septembris kuuks ajaks alkoholist pausi teha.

TAI terviseriskide ennetamise keskuse juhataja Anneli Sammeli sõnul on september hea aeg, et anda organismile pärast suvist peo- ja grillihooaega alkoholist taastumiseks puhkust. «30 päeva alkoholivaba elu on võimalus proovida, milline on minu elu, tervis ning ka maailmapilt ja sotsiaalsed suhted, kui alkoholi üldse mitte tarvitada. Paljudel inimestel selline kogemus täiskasvanueas üldse puudub,» kõneles Sammel pressteenistuse vahendusel.

Sammeli sõnul on Eesti inimeste alkoholitarbimine aastate jooksul oluliselt langenud, ent seda peetakse endiselt normiks. Tänavuse kampaania koondpealkiri on «Septembris eijooks» ning selle keskseks persooniks on armastatud ja nooruslik näitleja Luule Komissarov, kes treenerina abistavaid nõuandeid jagab ja motivatsiooni süstib.

Aktsiooniga on kutsutud liituma kõik, olenemata sellest, kui palju keegi alkoholi tarvitab. Korraldajad soovitavad oma liitumise kinnitada kampaania veebilehel septembriseijooks.alkoinfo.ee või Facebooki lehe.

«Loomulikult on lihtsam ja ka lõbusam seda teha ühiselt sõprade või kolleegidega. Seepärast kutsume üles ka organisatsioone üles aktsioonile toetust näitama, see on tööandjatele hea võimalus näidata eeskuju ning poolehoidu tervislikele eluviisidele,» kõneles Anneli Sammel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles