Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupeol tegi kaasa rohkem kui 1100 osalejat (1)

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu tõi Viljandi laululava juurde ühiselt tähistama tuhandeid inimesi.
Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu tõi Viljandi laululava juurde ühiselt tähistama tuhandeid inimesi. Foto: Elmo Riig

Rohkem kui tuhat erivajadusega inimest sammus täna lõuna paiku Viljandi lauluväljaku laulukaare alla, kus peeti suurejooneliselt maha kümnes erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu, mille ettevalmistamine kestis terve aasta.

Erivajadusega inimeste laulu- ja tantuspeo korraldaja Piret Aus rääkis, et esitamisele tuli viisteist tantsu- ja laululugu. "Siin oli ka popurriid, ratastoolitantsu ja ka "Tantsud tähtedega" üllatus," tähendas ta.

Ürituse korraldamiseks kulus Ausi sõnul terve aasta, sest kõik osalejad pidid esitluse tulevad lood ette selgeks õppima.

Osa lugude puhul oli tema sõnade kohaselt vaja eelsalvestada fonogrammid, sest kõiki esitatud laule bänd ei saatnud.

Tudeeritud viise võeti ühehäälselt laulukaare all koos nendele järgnenud tantsudega ette kella neljani, kui pidu oma võiduka lõpuni jõudis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles