Põllumees saab põua kahjude leevendamiseks intressiga laenu  

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaelu Edendamise Sihtasutus alustab 27. augustist taotletud käibekapitali laenude väljamaksmist.
Maaelu Edendamise Sihtasutus alustab 27. augustist taotletud käibekapitali laenude väljamaksmist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu kinnitas väike ja keskmise suurusega põllumajandustootjatele ebasoodsatest ilmastikutingimustest ning kliima- ja loodusnähtustest tingitud olukorra leevendamiseks mõeldud käibekapitali laenu tingimused.

Tänavune põud on tekitanud probleeme paljudele põllumeestele Eesti eri piirkondades. Raskustesse sattunud põllumajandustootjate kriisist läbi aitamiseks otsustas valitsus eraldada MES-ile 20 miljonit eurot, et leevendada ilmastikust tingitud käibevahendite puudust. Väikese ja keskmise suurusega põllumajandustootjal on võimalik laenata maksimaalselt 100 000 eurot kuni kolmeks aastaks intressimääraga 4–6,5 protsenti. Laenuintress on sõltuvuses ettevõtja krediidireitingust ja laenutagatistest.

Sihtasutus alustab käibekapitali laenutaotluste menetlemise ja väljamaksetega alates 27. augustist.

MES-i juhatuse esimehe Raul Rosenbergi sõnul saab käibelaenuga leevendada põuast tekkinud ajutist likviidsusprobleemi, aga pikaaegset kahjumiga majandamist mitte. Kulusid ja kahjumit aitavad katta sellel aastal 10 miljoni euro võrra suurenenud otsetoetused, näiteks pindalatoetus, mis on oluline riskide maandamise element.

Käibekapitali laenu taotlemise täpsemad tingimused on leitavad MES kodulehel.

MES-i eesmärk on Eesti maapiirkonna majandusliku arengu toetamine ettevõtlusele finantseerimisvõimaluste loomise abil. Sihtasutus tegeleb käendamise, laenamise, nõustamise ja maaelu maine kujundamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles