Mulgid kutsuvad murdes luuletama

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdeluulevõistlusele saab töid saata kuni septembri alguseni.
Murdeluulevõistlusele saab töid saata kuni septembri alguseni. Foto: Arvo Meeks

Septembri alguseni on võimalik saata Mulgi kultuuri insituuti luulet 13. Hendrik Adamsoni murdeluulevõistlusele.

​Endale kõige meeldivamas murdes kirjutatud vähemalt viiest luuletusest koosnevaid töid oodatakse nii täiskasvanutelt kui õpilastelt.

Ükskõik kas autorid saadavad oma teosed meilimanusena või ümbrikupostiga, peab võistlustöödel olema märgusõna, et žürii saaks luuletusi erapooletult hinnata. Märgusõnale tuleb lisada kas kinnine ümbrik või eraldi meilimanus autori nime, aadressi ja kontaktandmetega. Õpilastel on tarvis töödele juurde märkida oma vanus.

Parimaks osutunud täiskasvanud luuletaja ja õpilasautor saavad tunnistuse ja preemia, mis antakse kätte Hendrik Adamsoni sünniaastapäeval 6. oktoobril Kärstna mõisas.

Hendrik Adamson on Mulgimaal Helme kihelkonnas sündinud kirjanik ja luuletaja. Tema sulest on ilmunud selliseid luulekogusid nagu "Mulgimaa", "Inimen", "Kolletuspäev" ning novellikogud "Kuldblond neitsi" ja "Roheline sisalik". Kujundirikkais ja humoorikais luuletustes kasutas Adamson tihti murdekeelt. Avaldas ka miniatuure, dialooge, vesteid, hiljem arvukalt värsse, jutustusi ja novelle. 1928. aastal ilmus ta lapsepõlvemälestusraamat "Kuldsel elukoidikul".

Esimese Hendrik Adamsoni murdeluulevõistluse laureaat 1994. aastal oli Mats Traat. Murdeluulevõistluse laureaatide hulka kuuluvad veel Ilmar Vananurm, Siim Kärner, Ain Kaalep, Monika Hint, Milvi Panga, Nikolai Baturin, Häniläne, Leila Smithson, Maie Perve. Viimasena pälvis selle 2014. aastal Ene Säinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles