Toom Tekstiili nõukogu esimees soovitab lasta villa pesta Belgias

Eda Kivisild
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toom Tekstiil kasutab oma toodetes Inglismaalt villaoksjonilt ostetud villa.
Toom Tekstiil kasutab oma toodetes Inglismaalt villaoksjonilt ostetud villa. Foto: Marko Saarm

Aktsiaseltsi Toom Tekstiil nõukogu esimees Innar Susi leiab, et villapesemise mure on lahendatav ja villa võiks saata pessu Belgia ettevõttesse Traitex.

Aasta tagasi kohtus Innar Susi Eesti lambakasvatajatega ja see oli tema sõnul ka siis jutuks, aga asja sellest ei saanud.

«Umbes samal ajal uurisime koos Inglise firma Dawson esindajaga, kuidas saaks Eesti lamba villa kasutada meie toodetes,» räägib Susi. «Et Eestis toodetakse villa suhteliselt vähe, ei ole siin otstarbekas eraldi villapesemisvabrikut ehitada. Meil peetakse ju suureks karjaks seda, kus on 300 lammast. Arvestades, et iga lamba pealt saab kilo-poolteist villa ja Eestis on umbes 80 000 lammast, ei ole villakogus märkimisväärne. Samuti tundub mulle, et lambakasvatajad on killustunud ja pigem nokitseb igaüks omaette. Pole seda, kes sorteeritud villa kokku ostaks, kokku pressiks ja pesemisele saadaks. Kui vill on sorteeritud ja pestud, saaks seda ka tööstuslikult kasutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles