Piiri peal peetakse pidu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilli–Ungurini piiripunktis on aastaid eestlased ja lätlased üheskoos tähistanud Balti keti aastapäeva.
Lilli–Ungurini piiripunktis on aastaid eestlased ja lätlased üheskoos tähistanud Balti keti aastapäeva. Foto: Peeter Kümmel

Homme, 23. augustil tähistatakse Lilli–Ungurini piiripunktis Balti keti 29. aastapäeva. Nii Eesti kui Läti vabariigi sajanda aastapäeva puhul on ka piirisündmus suurejoonelisem.

EV100 muusikaprogrammi kuuluv kontserdituur "Mööda piiri" liigub Eesti piiriäärsetel aladel Sillamäelt Tallinnani ning peatub neljapäeval Mulgi vallas. Igas vanuses kuulajaile mõeldud laulude eesmärk on tuua rambivalgusse nüüdisaegne isamaaline mõte tekstis ja heliloomingus.

Kontsertidel astuvad lisaks politsei- ja piirivalveorkestrile üles Tõnis Mägi, Liisi Koikson, Ott Lepland, Mari Kalkun, Karl-Erik Taukar ja Mari Jürjens. Läti poole pealt astub Lilli piiripunktis üles Rīgas Danču Klubs tantsijad.

Peetakse kõnesid, süüdatakse koos lõke ja küünlad.

Kaitseliidu Sakala maleva Karksi malevkond aitab korraldada autode parimist ja keedab sõdurisuppi. Sakala ringkonna naiskodukaitsjad on lubanud tulla suppi jagama ja heategevusloteriid korraldama. Loterii tuluga korraldavad nad jõulude ajal Viljandi haiglas viibivatele lastele meeleoluka pühadesündmuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles