Keskkonnaministeerium toetab ettevõtjaid

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Siim-Valmar Kiisler
Keskkonnaminister Siim-Valmar Kiisler Foto: Margus Ansu / Postimees

Alates 15. augustist saavad ettevõtjad taas taotleda toetust oma tootmise ressursikasutuse tõhustamiseks. Koos augusti lõpus avaneva väikeprojektide toetusega on vooru eelarve 45 miljonit eurot.

Keskkonnaministeerium töötas ressursitõhususe toetuse välja nüüdisaegse ja keskkonnasõbraliku ettevõtluse edendamiseks. Ressursitõhusate investeeringute eesmärk on saavutada väiksemate kuludega tootmine. Lisaks keskkonnakasule mõjutab see positiivselt ka ettevõtte majandustulemusi.

Kui esimene, eelmise aasta jaanuaris avatud taotlusvoor oli mõeldud viiele tööstussektorile, siis uues voorus on toetuse taotlemise võimalus kõikidel mäe- ja töötleva tööstuse ettevõtetel.

Ressursitõhusate investeeringute taotlemine käib mitmes etapis. Esmalt analüüsivad selleks koolitatud audiitorid toetust taotlevas ettevõttes põhjalikult ressursi kasutamist, et hinnata senist olukorda ning seda, kuidas tootmist tõhusamaks muuta. Analüüsi tulemusi arvesse võttes selgub konkreetne investeeringuvajadus ning projekti maksumus koos potentsiaalse toetuse summaga. Ettevõtjatel on võimalus taotleda toetust ka nimetatud ressursikasutuse analüüsiks.

Uuendusena avatakse augusti lõpus eraldi voor, mis annab ettevõtetele võimaluse teha väiksemamahulisi ressursisäästuprojekte. Väikevoorus on võimalik toetust taotleda kuni 200 000 eurot.

Lisaks on mõni tingimus lihtsam ja taotluse käsitlemise tähtajad lühemad kui tavalises voorus. Ressursitõhususe meetme ja toetuse taotlemise kohta saab lisainfot keskkonnainvesteeringute keskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles