Filmiarvustus. Naised maailma päästmas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud agendid Mila Kunis (vasakul) ja Kate McKinnon varjumas kuulirahe eest.
Isehakanud agendid Mila Kunis (vasakul) ja Kate McKinnon varjumas kuulirahe eest. Foto: Forum Cinemas

Teadsin tegelikult juba treilerit vaadates, et ei kuulu värske märulikomöödia "Spioon, kes mu hülgas" ("The Spy Who Dumped Me") sihtrühma. Seda intrigeerivam tundus aga mõte oma silmaga üle kaeda, missugune näeb välja naislavastaja käe all vändatud märulikomöödia, mille peategelased on naised. Ma saan aru, et aeg on küps kõikvõimalikeks girl power-iaktsioonideks. Me tahame näha naisi poliitikas, firmade juhatuses, bussiroolis, militaarsektsioonis, veidramatel juhtudel isegi raskejõustikus.

Ma pole mingi šovinistist siga, aga kõrgetel kontsadel maailma ei päästeta ning 50-kilose keha küljes rippuvad käed üheksamillimeetrisest relvast läbi lukuaugu ei tulista. Alles jooksis meie kinodes film "Oceani 8", milles samuti õrnema (ei tea, kas üldse tohibki nii öelda?) soo esindajad külma närviga kalkuleerivateks pättideks kehastusid. No ei olnud usutav.

Süžeelt pole "Spioon, kes mu hülgas" midagi uut ega ahhetama panevat. Filmi peategelased on kaks 30-aastast naist, keda mängivad mõnevõrra vanemad naised. Ühe peika on spioon ja tõmbab tšikkidele ilge jama kaela. Afääri raames tuleb sõbrantsidel Viini põrutada ning seal püssirohu ja vere järele lehkavatele kappidele tuul alla teha. Pole kahtlustki, et see neil õnnestub – girl power, you know.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles