Endised ERSP liikmed tähistasid aastapäeva lakkamatus sajus

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks ERSP asutajaliikmeid Lagle Parek ütles Pilistveres kivikangru juures kõnet pidades, et tankid võivad kivid küll laiali ajada, kuid lõpuks tulevad need siiski maapõuest ükshaaval välja. Pilistvere kividest kuhjatud hauaga meenutavad eestlased Siberisse küüditatud omakseid.
Üks ERSP asutajaliikmeid Lagle Parek ütles Pilistveres kivikangru juures kõnet pidades, et tankid võivad kivid küll laiali ajada, kuid lõpuks tulevad need siiski maapõuest ükshaaval välja. Pilistvere kividest kuhjatud hauaga meenutavad eestlased Siberisse küüditatud omakseid. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Pühapäeval tähistati Pilistveres vihmasajus pidulikult Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei (ERSP), Nõukogude Liidu esimese demokraatliku erakonna 30. aastapäeva. Meie riigi vabadusele alusepanijad nentisid, et on üldiselt Eesti eluga rahul, ehkki on murekohti.

«Vihma sajab ning erilisi tundeid polegi, ent 30 aastat tagasi oli vahva ja õnnelik aeg, kui ERSP-ga sai alustatud,» lausus erakonna asutajaliige Lagle Parek.

Parek ütles, et on tänasest Eestist vaimustunud. Mööda Eestit sõites on ta märganud, kui korras on hooned ja maastik. «Igal pool on nii puhas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles