Kas politseinikke on piisavalt?

Eda Kivisild
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruse mõõtmine.
Kiiruse mõõtmine. Foto: Elmo Riig

Maakonnapõhised prefektuurid nelja piirkonda koondanud reformi järel on viljandimaalastel põhjust korrakaitse pärast nii rõõmustada kui ka muret tunda. 15 aasta jooksul on õigusrikkumised küll tunduvalt vähenenud, kuid koos sellega on vähenenud politseinike arv. See on kahanenud kaks korda kiiremini kui maakonna rahvaarv.

Pärast seda, kui augusti alguses Abja lähedal juhtunud liiklusõnnetuses sai surma tänavu juba 50. inimene ning aasta esimese seitsme kuuga oli Eesti teedel hukkunud rohkem inimesi kui mullu terve aastaga, rakendas politsei suure osa oma jõust liikluse kontrolli alla saamisele. Politseinike töö korraldati ümber nii, et iga politseiametniku vahetus koosneks lõviosas kiiruse mõõtmisest. Nimelt anti mundrikandjatele korraldus, et pärast väljakutse teenindamist peaks ta jätkama kiiruse mõõtmist kusagil läheduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles