Juhtkiri. Politsei väärib kosumist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik
Politseinik Foto: Elmo Riig

Eesti politsei on pärast riigi iseseisvuse taastamist koos ühiskonnaga tundmatuseni muutunud. Kindlasti on muutunud ka arusaam, kui suur on politseis töötavate inimeste optimaalne arv. Ent kui vaadata viimast 10 või 15 aastat, siis Viljandimaal on korrakaitsjate hulk kahanenud ilmselgelt liiga palju, olgugi et kuritegevus on protsentuaalselt veelgi rohkem vähenenud.

Asi on selles, et riigi ja ühiskonna arenedes kasvavad inimeste ootused politseile. Karmidel üheksakümnendatel läks suur osa aurust paratamatult nii-öelda lausleekide kustutamisele. Näiteks kui tänaval hakati (jälle) tulistama, pidi kibekähku kohale tõttama. Tänapäeval tuleb seda laadi arveteklaarimist Eestis ette õnneks väga harva ning seetõttu tahetakse näha, et politseinikud jõuavad muu hulgas ka pisisulidega tegelda ja liiklust rahustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles