Tühja paki uuring näitab võõra tubaka pealetungi

Berit Tugi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graafik
Graafik Foto: Sakala

Kui mujal Eestis on välismaa maksumärkide ja võltsitud sigarettide osakaal vaid pisut kasvanud, siis Viljandis on see paari aastaga tõusnud tervelt 16 protsendipunkti. Nii näitab uuringufirma Nielsen Tubakatoodete Eesti Assotsiatsiooni tellimusel valminud tühja paki uuring, mille käigus vaadati üle 3000 tänavatelt ja avalikest prügikastidest leitud suitsupakki.

Uuringus tõdetakse, et üle Eesti on salasigarettide ja välismaa maksumärkidega suitsude osakaal jäänud põhimõtteliselt samaks, kuid Ida-Virumaalt on suurem turg liikunud Lõuna-Eestisse.

«On hea meel näha, et idapiiril on olukord paranenud, selles mängib kindlasti rolli maksu- ja tolliameti hea töö. Ilusat trendi varjutab aga piirikaubanduse kiire kasv, mis tuleneb märkimisväärsest aktsiisierinevusest mitme naaberriigiga,» ütles Tubakatootjate Eesti Assotsiatsiooni esimees Taavi Salumets. Lisaks nentis ta, et piirikaubandus lähiajal hinnaerinevuse tõttu ei vaibu ja see vähendab omakorda ka riigile laekuvat maksutulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles