Tuntud restauraator näitab Kurgjal põnevat talumööblit

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgja talumuuseumi juhataja Monika Jõemaa näitab kapp-sekretäri, mis pärit restauraator Enn Tedre era­kogust.
Kurgja talumuuseumi juhataja Monika Jõemaa näitab kapp-sekretäri, mis pärit restauraator Enn Tedre era­kogust. Foto: Urmas Luik

Kaunis mõisa- ja kirikumööbel ajendas külatislereid seda jäljendama – talupoegki tahtis oma tare sisustada ja elada nagu häärberis. Selles veenab külastajat näitus “Mööbel tuli külla”, mis on avatud Kurgja talumuuseumi vesiveskis ja koosneb tuntud restauraatori Enn Tedre erakogust valitud 15 esemest.

Carl Robert Jakobsoni Kurgja talumuuseumi juhataja Monika Jõemaa mainis, et ainult eraisiku kogul põhinev väljapanek on neil erakordne, tavaliselt ­vahetavad näitusi muuseumid omavahel. Varem on Kurgjal oma erakogu vaipu näidanud sama valla Allikmäe-Põndaku ­talu perenaine Silva Jõulu.

Kurgja külla Metsavahi tallu aastapäevad tagasi elama asunud Tedre jutu järgi tehti talle talumuuseumi külastades ettepanek korraldada seal mööbli restaureerimise töötuba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles