Kultuurimaja juht lahkus ametist

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala reedeni Viljandi kultuurimaja juhtinud Tiit Kalmet lahkus omal soovil ning plaanib jätkata ettevõtjana.
Eelmise nädala reedeni Viljandi kultuurimaja juhtinud Tiit Kalmet lahkus omal soovil ning plaanib jätkata ettevõtjana. Foto: Elmo Riig / Sakala

Munitsipaalasutus Viljandi Kultuurimaja on nädalapäevad tegutsenud ajutise direktori käe all. Senine juht Tiit Kalmet vabastati ametist tema enda avalduse peale eelmise nädala reedel.

«Lihtsalt. Aeg sai ümber,» vastas Kalmet küsimusele, miks ta otsustas ameti maha panna. Tegu polnud tema ütlemist mööda äkkotsusega: esimesed lahkumismõtted olid tal tekkinud juba tänavu kevadel.

Ka Viljandi linnapea Loit Kivistik kinnitas, et kultuurimaja senise juhataja taandumine ei tulnud ootamatult. Kivistiku jutu järgi andis Kalmet plaanist teada umbes kaks kuud tagasi. Meeri sõnul ei olnud aga kummalgi poolel asjaga kiiret ning seetõttu jõuti töölepingu lõpetamiseni alles nüüd. Nii Kivistik kui Kalmet kinnitasid, et lahku mindi sõbralikult.

Jätkab ettevõtjana

Linnapea teadis öelda, et Tiit Kalmeti tulevikuplaanide hulgas on väikeettevõtlus ning ürituste korraldamine. Näiteks möödunud suvel organiseeris Tiit Kalmet Viljandi hansapäevi ja selle osana ilutulestikuetenduse «Tulemuusika».

«Mõte oma ettevõte teha on mul ammu olnud,» ütles Kalmet ning lisas, et tema lähemate plaanide hulka kuulub Viljandi haridusmessi korraldamine. Võimalik, et tuleval suvel leiavad tema eestvõttel aset mõned kontserdid.

«Fakt on see, et kultuurimaastikult ma ei kao,» võttis Kalmet jutu kokku.

Loit Kivistik ütles, et linn on valmis Tiit Kalmetiga ka edaspidi ürituste osas koostööd tegema. «Meil on temaga varasemast ajast head kogemused,» kinnitas meer.
Võimalik ühendamine

Praegu juhib Viljandi kultuurimaja, mille alla kuulub ka Männimäe noortetuba, varem projektijuhina töötanud Karita Tilk. Direktoriametisse jääb ta veel vähemalt paariks kuuks.

«Uue juhataja leidmiseks loodame konkursi välja kuulutada aastavahetuse paiku,» rääkis Loit Kivistik. Enne seda tuleb omavalitsusel võtta seisukoht idee kohta, mis näeb ette kultuurimaja ja raamatukogu juhtimise ühendamise. Sellest oleneb, millistele nõudmistele ja eeldustele uus juhataja vastama peab.

«Praegu me alles mõtleme ja kaalume sellist võimalust,» toonitas Kivistik. Tema selgituse kohaselt võiks kahe maja ühise juhatuse alla viimine muuta linna allasutuste juhtimise tõhusamaks.

«Praegu tuleb meil kultuurimaja ja raamatukogu juhtimises paljusid asju dubleerida ja me ei suuda töötajaid täismahus koormata,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles