Taasiseseisvumise aastapäeva ühislaulmisele on registreerunud 18 Viljandimaa inimest

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaalt on taasiseseisvumise aastapäeva tähistava üleilmse ühislaulmisega liitunud juba 18 lauljat. 
Viljandimaalt on taasiseseisvumise aastapäeva tähistava üleilmse ühislaulmisega liitunud juba 18 lauljat. Foto: Margus Ansu

Sel pühapäeval toimub Tallinna lauluväljakul EV100 üheslaulmine "Laulu võim". Samal ajal leiavad aset kooslaulmised ka Viljandimaal Karksi-Nuia kultuurikeskuses, Tuhalaane külamajas ja Viljandis Sakala keskuses.

Eesti Vabariik 100 suurprojektide juht Margus Kasterpalu märkis, et üheslaulmisel saab osaleda igaüks, kus iganes maailmas inimene ka ei viibi. Seetarvis luuakse esimest korda üleilmne elektrooniline Eesti rahva ühendkoor.

Kui aastapäevalised ei saa tulla Tallinna lauluväljakule, saab Kasterpalu sõnul sündmusel osaleda kasvõi kodus oma pere keskel. „Et kõik maailma eri paigus laulvad inimesed ühte liita, kutsume registreeruma üleilmsesse Eesti rahva ühendkoori."

Viljandimaalt on taasiseseisvumise aastapäeva tähistava ühislaulmisega juba liitunud 18 kuldkõri. 

Lisaks Viljandile on kogukondlikest üheslaulmistest praeguseks teada andnud 33 paika 30 kihelkonnas üle Eesti ning Tartu, Sillamäe, Valga, Haapsalu, Paide ja Rakvere linn.

EV100 kommunikatsioonijuht Kristo Mäe selgitas, et üleilmse kooriga saab ühineda EV100 mobiilirakenduse või veebilehe kaudu. Tema sõnul tegi koori kokkusaamiseks mobiilirakenduse Eesti Vabariik 100 puhul kingitusena aktsiaselts Telia Eesti.

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. EV100 suvine peonädal algab 17. augustil esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti. 

Vaata üheslaulmise videoüleskutset siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles