Kolme aasta eest tuleohvri nõudnud maja põles taas

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta juunis hukkus sama Univere külas asuva maja põlengu käigus 48-aastane Arturs, kes seal tol hetkel sees elas. 
2015. aasta juunis hukkus sama Univere külas asuva maja põlengu käigus 48-aastane Arturs, kes seal tol hetkel sees elas. Foto: Marko Saarm

Eile päeval kella poole kolme ajal põles Mulgi vallas Univere külas tühjalt seisev ja varemgi tuleroaks olnud maja. Karksi-Nuia vabatahtlike kohale jõudes ulatusid leegid otsaseinast välja.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik märkis, et põlenud hoone kohta puudub kinnistusraamatus sissekanne.

Maja kustutamiseks kulus päästjatel veidi rohkem kui tund aega. Et maja on varemgi põlenud, tuvastasid päästjad Kiige sõnul majast leitud varasemate põlemisjälgede abil. 

Nimelt võtsid juba 2015. aastal mahajäetud hoone soojustus ja katusele viidud saepuru elektrilühise tõttu tuld. Mitme korteriga kahekordses majas elas siis vaid üks inimene, 48-aastane Arturs, kes keset ööd alguse saanud põlengus esimesel korrusel hukkus.

Kiik selgitas, et üldiselt on tühjalt seisvate majade põlemisel kaks võimalikku põhjust: lahtise tule hooletu kasutamine või kuritahtlik hooletus.

Kinnistu omanik on praeguseks päästeametile kinnitanud, et lammutab kinnistusraamatusse sisse kandmata maja kiiremas korras maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles