Juhtkiri. Suli hõlmad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Andmekaitse inspektsioon avalikustas eile seisukoha, mille järgi ei tohi enam veebis hoida kõigile nähtavate maksuvõlglaste niinimetatud musti nimekirju. Nagu inspektsioon rõhutas, ei ole selliste nimekirjade omamine ja edastamine ühisesse infosüsteemi siiski keelatud, ent selleks peab olema täidetud mõni tingimus, mis välistab muu hulgas nende andmete internetis avalikustamise.

Selleks, et ilmestada olukorra paradoksaalsust, piisab, kui võtta ette tingimus, mille inspektsioon eile oma Facebooki sissekandes esimesena välja tõi. See sedastab: inimest, keda võlainfo puudutab, peab asjast teavitama.

Ühelt poolt kaitseb niisugune nõue nii-öelda õigeid, kelle hõlma tahetakse hakata. Sellise tingimuse mõte on välistada võimalus, et kuskil ripub inimese enda teadmata väidetavat võlgnevust puudutav info, mis on ebatäpne või lausa sulaselge vale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles