Kui vihma tuleb, siis selleaastane õunasaak päris untsu ei lähe

Eda Kivisild
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse teadur Kristine Volens jääb pirnidega rahule.
Eesti maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse teadur Kristine Volens jääb pirnidega rahule. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Pole midagi paremat kui Eesti õun. Lööd sellesse hambad sisse ja mahl pritsib igasse ilmakaarde laiali. Sel aastal on aga nii mõneski koduaias just suveõuntega lugu nii, et need on kas mädanenud, kuivad või mõrkjad ja tihtipeale ka paksu koorega. Säärased sööma ei kutsu.

Eesti maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse teadurid Kristine Volens ja Toivo Univer on olukorrast teadlikud.

«Ilmastikul on hea õuna saamise juures ikka suur osa,» ütleb Univer. «Polli aiandites on õunasaak tegelikult küll parem sellest, mida kevadel ennustasime. Rahul saame olla ka pirnisaagiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles