Jahimehed täitsid maakonna karude küttimise mahu

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru. Pilt on illustreeriv.
Pruunkaru. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rimmu jahipiirkonnas lasti esmaspäeva õhtul tänavuse hooaja kolmas karu Viljandimaal. Sellega sai maakonna küttimismaht täidetud.

Eesti jahimeeste seltsi kodulehel avaldatud teate põhjal oli 13. augusti õhtul kell 21.53 lastud karu oma kahest saatusekaaslasest palju suurem. Kui teiste Viljandi maakonnas lastud isakarude kaal jäi alla saja kilogrammi, siis seekordne saak kaalus 250 kilo. Tema esikäpa laius oli 16 sentimeetrit.

Seekordsel jahihooajal tohib keskkonnaameti loaga küttida Eestis 61 karu. Seda on viie võrra rohkem kui möödunud aastal. Mullu kütiti Eestis 54 mesikäppa ehk kahe isendi jagu vähem kui oli limiit.

Viies maakonnas, nende hulgas saartel, ei tohi tänavu lasta ühtegi karu. Nendes piirkondades, kus tohib, jääb küttimismaht Viljandimaa omale alla üksnes Pärnumaal, kus selle suurus on kaks isendit.

Jahimeeste seltsi sõnul on karu üldarvukus riigis mullu sügise seisuga ligi 700 isendit ehk sama palju kui aasta varem.

"Karu käekäigu üheks indikaatoriks on sama-aastaste poegadega pesakondade arv. 2017. aastal registreeriti Eestis kokku 65 sellist pesakonda. See on mõnevõrra vähem kui mullu, pikemat perioodi vaadeldes viitab see aga jätkuvalt karude arvukuse taastumisjärgsele stabiliseerumisele," võib lugeda seltsi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles