Päevaintervjuu: Linnapea tunnustab politseinike tööd

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loit Kivistik
Loit Kivistik Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnapea Loit Kivistiku meelest näitab pühapäeval Lille tänaval juhtunu, et politsei suudab end kriisiolukorras kiiresti mobiliseerida, ja see annab kindluse, et Viljandis on turvaline elada.

Loit Kivistik, kas olite valmis selleks, et Viljandis võib toimuda midagi sellist nagu Lille tänaval?

Ei olnud. Olen veendunud, et Viljandis on turvaline elada ja ausalt öeldes ei arvanud ma seda uudist esimest korda kuuldes, et olukord seal nii terav oli. Alles «Sakalat» lugedes ja kohaliku politseijuhiga suheldes sain aru, mis seal tegelikult juhtus.

Millise hinnangu annate politseile selle sündmuse ohjeldamises?

Hinnang on igati positiivne. Tahan isiklikult prefektuuri tänada. Väga kiiresti toodi välja puhkeajal olnud politseinikud ja tegelikult suutsid kohalikud politseinikud olukorra oma kontrolli alla saada juba enne, kui Tartust jõud kohale jõudsid. Väga hea, et politsei suudab nii ruttu oma jõude mobiliseerida ja võimalik on kutsuda abijõude mujalt. See juhtum näitab, et niisugustele mürgeldajatele suudetakse kiiresti päitsed pähe panna.

Kas olete endiselt veendunud, et Viljandis on turvaline elada?

Absoluutselt! See, mis ööl vastu pühapäeva juhtus, kinnitab seda arvamust. Politsei tõestas, et suudab niisugused juhtumid kiirelt oma kontrolli alla saada ja probleemi lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles