Viljandis hüppab täna e-tiiger

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideelaadal julgustatakse koole kasutama infotehnoloogia abi, et muuta tunnid sisukamaks ja huvitavamaks. E-ohtude maandamiseks korraldatakse interneti turvalisuse töötubasid.
Ideelaadal julgustatakse koole kasutama infotehnoloogia abi, et muuta tunnid sisukamaks ja huvitavamaks. E-ohtude maandamiseks korraldatakse interneti turvalisuse töötubasid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tiigrihüppe sihtasutus korraldab kolmapäeval Viljandis ideelaada, kus koolijuhid, õpetajad ja õpilased saavad koguda mõtteid, kuidas ühendada loovus infotehnoloogiaga, ning linlased uudistada raamatukogus e-õppe materjale.

Tiigrihüppe sihtasutuse juhataja Enel Mägi rääkis, et sihtasutus annab oma panuse parajasti kestvasse teadusaastasse, sest teadusetegemise eelduseks on alati paras annus loovust.

«Viljandi ideelaadal näitame, kuidas on võimalik muuta loodus- ja täppisteaduste õpetamine koolis põnevamaks ja loovust arendavaks,» lausus ta.

Tiigrihüppe teadlikkuse tõstmise valdkonna juhi Signe Rosina ütlemist mööda näidatakse ja tutvustatakse Viljandis võimalusi, kuidas infotehnoloogia õppimist huvitavamaks muudab.

Õpilastele pakutakse kultuuriakadeemias robootika ja animatsiooni töötube, korraldatakse linnamänge ja raamatukogus saavad nad oma käega katsuda näiteks e-lugerit ja e-raamatut.

Päeva sisustavad veel seminarid ja õpitoad. Näiteks pärimusmuusika aidas õpetajatele pakutavas programmis on oodata arutelu pabermaterjalide tuleviku üle koolis.

Lektorid räägivad, kuidas ühendada infotehnoloogia pakutavat koolisüsteemi, et tagada õpilastele tänapäevaste lahendustega huvitav tund. Sondra Lampmann Nukufilmi Lastestuudiost kõneleb, kuidas animatsiooniga ühendada emakeel ja võõrkeeled ning muusika- ja kunstitund.

Õpitoas saab lihvida presentatsiooni tegemise oskusi Prezi vabavaralises esitluskeskkonnas, mis pakub vaheldust tavapärasele Powerpointile. «See töötuba on meil ka kõige populaarsem ja juba täis,» lausus Signe Rosin.

Koolijuhid kohtuvad Kondase keskuses, et ideid genereerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles