Õpetajad sõitsid paremat palka küsima

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompeale miitingule sõitnud õpetajad rullisid oma plakatid lahti ka Viljandi maavalitsuse ees.
Toompeale miitingule sõitnud õpetajad rullisid oma plakatid lahti ka Viljandi maavalitsuse ees. Foto: Elmo Riig

Ligi 40 õpetajat istus täna hommikul enne kella üheksat Viljandis bussi ja sõitis Toompeale endale kõrgemat palka küsima.

Haridustöötajate liidu eestvõtmisel algab täna keskpäeval Tallinnas riigikogu ees miiting, kus kuni 1500 õpetajat üle Eesti nõuavad poliitikutelt endale kõrgemat töötasu.

Viljandist asus pealinna hommikul teele kaks bussitäit õpetajaid ja lasteaiakasvatajaid ning vahepeatus tehti ka Võhmas, kust liitus veel hulk pedagooge.

Enne teeleasumist lugesid õpetajad maavalitsuse maja ees Viljandimaa haridustöötajate liidu juhi Kaja Landi eestvõttel palve Loojale.

Selles sooviti omavalitsustele rohkem raha ning avaldati lootust, et see raha ei voola Kreekasse. Sooviti, et õpetaja saaks riigikogulase palga ning riigikogu liige õpetaja keskmise palga. Loojalt taheti ka lasteaiakasvatajate pääsemist riigipalgale ning huvikoolide õpetajate võrdsustamist teiste pedagoogidega. Valitsejatele sooviti paremat Eestit.


Esialgse kava kohaselt peaks Toompea miitingul Viljandimaa õpetajatest sõna võtma Viljandi ühendatud kutsekeskkooli kokanduse eriala õpetaja Marek Tanvald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles