Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi maavärina ohvrite arv kasvab

Türgi kaguosa pühapäeva pärastlõunal tabanud võimsas maavärinas hukkunute arv oli eilseks tõusnud ligi kolmesajani ja kannatanuid teati olevat üle 1300. Need kurvad arvud võivad veel suureneda, sest hulk inimesi on kokkuvarisenud majade all lõksus.

Seismoloogide andmetel oli tõugete võimsus 7,2 magnituudi ja nende kese asus Vani provintsi samanimelise pealinna lähedal viie kilomeetri sügavusel.

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan lendas pärast katastroofi Vani olukorda hindama. Ta ütles end olevat mures külade pärast, kuhu päästemeeskonnad ei ole veel jõudnud. «Et külades on majad ehitatud savitellistest, on purustused suuremad. Kardan, et seal on purunenud kõik säärased hooned,» lausus ta.

WikiLeaksil napib raha

WikiLeaksi asutaja Julian Assange teatas eile, et on Visa, Mastercardi ja teiste organisatsioonide finantsblokaadi tõttu sunnitud ajutiselt avaldamistegevuse katkestama ja keskenduma raha kogumisele.

Assange’i sõnul on blokaadil poliitilised põhjused: selle põhjustas USA saladokumentide avalikkuse ette toomine.

Assange kinnitas, et WikiLeaks kavatseb minna rahasulu vastu kohtusse. Ta hoiatas, et blokaad kujutab endast ohtu ühenduse eksistentsile ning kui seda aasta lõpuks ei tühistata, ei saa organisatsioon tööd jätkata.

Saladokumentide avalikustamisele pühendunud skandaalne WikiLeaks on avaldanud sadu tuhandeid USA ametkondade memosid ja kirju, millest paljud puudutasid Iraagi ja Afganistani sõda või sisaldasid USA diplomaatide avameelseid ja vahel piinlikke hinnanguid maailma tipp-poliitikute kohta.

Tuneesia valimistel saatis edu islamiste

Tuneesia esimestel revolutsioonijärgsetel valimistel saatis edu islamistlikku Ennahda erakonda, teatasid kohalikud raadiojaamad eile, viidates esialgsetele osalistele tulemustele.

Ennahda anonüümseks jääda soovinud ametniku sõnul kogub erakond 217liikmelises assamblees 60—65 kohta. Ka enamiku prognooside järgi saavad enim hääli mõõdukad islamistid.

Valimiskomisjoni teada osales valimistel üle 90 protsendi 4,1 miljonist registreeritud valijast. Ametlikud tulemused selguvad täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles