Maakonna parim ettelugeja õpib Abja koolis

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval algasid üleriigilised raamatukogupäevad «Kohtume raamatukogus». Ühtlasi pidas Viljandi linnaraamatukogu traditsioonilist ettelugemispäeva.

Vabatahtlikud käisid ette lugemas

Lasteteeninduse juhtiv­spetsialist Ülle Rüütel rääkis, et hommikul käisid raamatukogus lasteaedade lapsed, kellele algul ette loeti ja kes pärast said joonistada.

«Huvijuht organiseeris ettelugemist lasteabi- ja sotsiaalkeskuses, Pärsti pansionaadis, Singelis, Väikemõisa väikelastekodus ja lasteaias Mängupesa. Lugemas käisid kultuuriakadeemia vabatahtlikud,» kõneles Rüütel.

Viiendale ettelugemisvõistlusele oli igast linna ja maakonna koolist oodatud üks neljanda klassi õpilane. Osalejaid tuli 14 koolist.

Iga võistleja tõmbas endale loosiga etteloetava teksti ja esinemisjärjekorra. Tekstiga tutvumiseks ja lugemise ettevalmistamiseks oli aega 15 minutit. Lood olid valitud Jaan Rannapi raamatutest «Lips-laps, lehelind» ja «Aptsihh! Aptsihh! Aptsihh!».

Žüriisse kuulusid näidendite autor ja kooliteatri õpetaja Silvia Soro, linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti spetsialist Ivi Lillepuu ning linnaraamatukogu huvijuht Vilja Volmer.

Lapsed lugesid Jaan Rannapi raamatuid

Viljandimaa parima ettelugeja tiitli pälvis Helari Tehver Abja gümnaasiumist. Järjestust ei määratud, kuid auhinna said ka Kaisa-Mari Lehis Võhma gümnaasiumist ja Laura Lemming Kitzbergi gümnaasiumist.

3. septembril sai armastatud lastekirjanik, värvikate poisteraamatute ning loodusest ja loomadest pajatavate teoste autor Jaan Rannap 80aastaseks.

Missioonitunne, humoorikus ja elutarkus ning rohked teadmised spordist ja loodusest teevad temast ainulaadse kirjaniku tänapäeva Eestis.

Ta on küll terava silmaga, kuid siiski südamliku ja lahke sulega kirjanik, kellel on aega märgata nii poiste hingeelu kui looduses ja loomadega toimuvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles