Kuninglikud aiakaunistused nõuavad poputamist

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivi Juraku sõnul on üks korralik roosiaed pidevas muutumises ka siis, kui see on põhimõtteliselt valmis.
Liivi Juraku sõnul on üks korralik roosiaed pidevas muutumises ka siis, kui see on põhimõtteliselt valmis. Foto: Erakogu

Meditsiin on valdkond, mille töötajad paratamatult argimuresid koju kaasa võtavad. Aastaid Viljandi haiglas inimeste eest hoolitsenud Liivi Jurak sai pea mõtetest tühjaks aias nokitsedes. Iselaadi teraapiast on nüüdseks välja kasvanud mitmesaja sordiga roosiaed.

Liivi Jurak on sündinud Tartus ja kasvanud Mäksa vallas. Kui ta oli viieaastane, tuli tema pere elama Leiesse. Ise nimetab ta end tõeliseks maatüdrukuks.

«Olin peres kõige noorem ja eks ma olin ka pisut hellitatud. Igatahes teistele tundus, et mulle lubati rohkem. Mängud olid siis muidugi teised kui tänapäeval: roniti puu otsa ja mätsiti liivakastis, mingit nutit veel polnud,» meenutab ta ning leiab, et nautis selle võrra õnnelikumat ja mitmekesisemat lapsepõlve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles