Kohus andis loa kolme märatseja vahistamiseks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Lille tänava pesulas toimunud märuli järel, mille käigus rünnati ja vigastati politseinikke, taotles prokurör kohtult nelja rünnakus kahtlustatava mehe vahistamist kuni kuueks kuuks. Kohus rahuldas taotluse kolmel juhul.

Kahtlustatavatena peeti pühapäeval kinni seitse 22 – 30aastast meest, kellest kolm on varem vägivallakuritegude eest kriminaalkorras karistatud. Ülejäänud nelja puhul on rakendatud kodukohast lahkumise keeldu.

Süüdimõistmisel saab kohus taolise kuriteo eest karistada rahalise karistuse või kuni 5-aastase vangistusega.

ööl vastu pühapäeva autopesulas pidutsenud seltskond tekitas sedavõrd suurt lärmi, et kohalikud elanikud inimesed läksid neid vaigistama. Suur seltskond mehi tungis neile aga seepeale kallale. Pidutsejad ei allunud ka politseipatrulli korraldustele ning ründas neidki. Mitu politseinikku sai vahejuhtumist ka viga. Nad viidi haiglasse, kus neile anti esmaabi ja lubati seejärel kodusele ravile.

Et tänavale oli kogunenud palju kohalikke inimesi, otsustas politsei vägivallatsejate suhtes relva mitte kasutada, sest see pannuks ohtu kõikide lähedalviibinute elu ja tervise. Agressiivse seltskonna ohjeldamiseks kaasati aga lisajõude, sealhulgas Lõuna Prefektuuri kiirreageerimisüksus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles