Raamatupoes läheb saginaks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi raamatumüüjad kinnitavad, et nende äri läheb hästi ja jõuluks välja antud uudisteosed letile seisma ei jää.


Rahva Raamatu Viljandi kaupluse juhataja Kairi Tamre ütles, et seni pole ostuhuvi langust märgata olnud. «Tundub, et raamatut väärtustatakse igal ajal. Endiselt on see nõutud kink ja jõulumüük kulgeb kenasti,» lausus ta.



Lossi tänaval asuva osaühingule Sulemees kuuluva raamatukaupluse juhataja Tiina Virki ütles, et kontoritarvete müük on küll vähenenud, ent raamatud on endiselt nõutud kaup. «Rohkesti raamatuid on trükist tulnud just jõuludeks ja inimesed ostavad neid palju.»



Tartu tänaval paikneva Athena poe müüja Anne Poolak tõdes, et mullusega võrreldes on müük veidi langenud.



«Inimestel tundub raha vähem olevat ja varasemast rohkem otsitakse soodusraamatuid,» kõneles ta. «Oleme alati püüdnud leida soodsa hinnaga raamatuid ja rahvas on harjunud neid siit ostma. Soodusmüük on ajapikku meie põhimagnetiks kujunenud.»



Populaarsemate teostena tõi Rahva Raamatu Viljandi poe juhataja välja Mihkel Raua meenutused «Musta pori näkku» ja Kersti Kreismanni elulooraamatu.



Anne Poolak Athenast lisas, et peale nimetatute on väga nõutud Peep Vainu «Kõige tähtsam küsimus» ja Viktor Vassiljevi «Nõuandeid pealaest varbaotsteni».



Tiina Virki Lossi tänava raamatupoest teadis öelda, et hästi ostetakse loodus- ja lasteraamatuid, entsüklopeediaid ja klassikalisi teoseid. «Inimesed küsivad kohe seda, mida reklaamitakse. Näiteks «Prillitoosi» raamatutega on nii, et kui mõnda neist on pühapäeval saates tutvustatud, siis juba esmaspäeval küsitakse seda meilt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles