Lasteüritused muudavad koolivaheaja põnevaks

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kesklinnas seikluslikus lastekirjanduse majas saavad lapsed koolivaheajal mängida lauamänge ning osaleda hobikogude laadal.
Viljandi kesklinnas seikluslikus lastekirjanduse majas saavad lapsed koolivaheajal mängida lauamänge ning osaleda hobikogude laadal. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Järgmisel nädalal saavad koolilapsed õppimisest puhata. Sel ajal pakuvad neile Viljandis tegevust linnaraamatukogu, lastekirjandusmaja ja veel mitu kohta.

Lossi tänaval asuvas seikluslikus lastekirjanduse majas saavad lapsed iga päev veeta aega lauamängudega ning süüa lõunat. «Mul on plaanis pakkuda tegevust ja ka süüa — siis ei pea vanemad laste lõunasöögi ja järelevalveta oleku pärast muretsema,» tutvustas lastekirjandusmaja perenaine Sille Varblane oma ideed.

Varblase sõnul saab laps nädala tasu eest iga päev korraliku prae ning võib kella
12—16 majas tegutseda. «Võimalik on tulla ka vaid üheks päevaks ja ilma lõunata, samuti saab valida lõunasöögi kellaaega,» täpsustas Varblane.

Täpsema hinnakirja ja registreerimisinfo leiab kodulehelt seikluslik.eu.

Lastekirjandusmaja on vaheaja puhul avatud ka esmaspäeval. Nädalasse mahub igaks päevaks põnevaid ja teadmisi proovile panevaid lauamänge, mis sobivad I—IX klassis käijale.

Iga päev mängitakse eri tüüpi mänge, näiteks esmaspäeval mõtlemis-, aga kolmapäeval hoopis täringumänge. Reedel saab osa võtta kirjanduslikust otsimismängust ja lahendada ristsõnu.

Laupäeval on Sille Varblase sõnul avatud laste hobikogude näituslaat. «Sellele on ooda­tud lapsed, kes koguvad midagi, olgu siis kommipabereid, marke, märke, kleepse, kivikesi või midagi muud. Samuti on teretulnud need, kellel veel ei ole oma kogu,» rääkis

Varblane ja lisas, et kohapeal on võimalik kogutavaid esemeid vahetada.

Nädal raamatukogus

Viljandi linnaraamatukogus algavad vaheaja üritused huvijuht Vilja Volmeri sõnutsi juba sel reedel.

«21. oktoobril kell 16 on galeriis meie kohtumistesarja «Mina loen!» esimene kokkusaamine, kus on kohal Bedwettersi laulja Joosep Järvesaar,» lausus Volmer.

Kohtumistesarjas räägivad noored ja tuntud eestlased raamatutest, mida nad on lugenud või mida nad tahaksid lugeda, ning sellest, mida lugemine on neile andnud ning mida peaksid ka kõik teised tingimata lugema.

Järgmisest esmaspäevast reedeni iga päev kell 11 algab «Värviline pillerkaar», mil lasteosakonnas on kavas ühised lugemis- ja meisterdamistunnid. «Reedel on hommikune tegevus Kondase keskuses,» täpsustas Volmer.

Kolmapäeval saavad huvilised vanusest hoolimata osaleda Tiigri linnamängus, kus tuleb Viljandis leida üles nõutavad punktid ning lahendada mõistatusi.

Neljapäeval kell 16 saab alguse uus klubi Mis Värk On?, mis on mõeldud V—VII klassi noortele. Klubi liikmed tutvuvad Viljandi asutuste köögipoole ning nendega seotud ametitega. «Esimesena võetakse luubi alla linnaraamatukogu ise,» tutvustas huvijuht.

Laupäeval kell 12 alustavad uut hooaega perehommikud, mille teema on Eesti metsloomad. Esimesel korral on vaatluse all rebane.

Ringid alustavad

Männimäe noortetoas pole koolivaheajaks kultuurimaja projektijuhi Karita Tilga sõnul eraldi programmi, kuid noortetuba on avatud tavapärastel aegadel: teisipäevast reedeni kella 15—20 ja laupäeval kella 13—19.

Tilk meenutas, et oktoobris alustavad noortetoas tegevust kolm ringi: moedisaini- ja ehtekunsti-, klaasimaali- ja keraamikaring ning meediaring.

Käsitööringidesse on oodatud 11—17aastased tüdrukud. Mõlemas ringis saab omandada praktilisi oskusi nii moe- kui käsitöö vallas. Juhendaja on Anett Suits.

Teisipäeviti kella 17—18.30 saab tutvust teha moedisaini ja ehetekunstiga ning kella 19—20.30 klaasimaali ja keraamikaga.

Kristjan Kaarjärve juhendatav meediaklubi ootab 14—26aastasi noori, keda huvitab ajakirjandus kõigis oma vormides. Eelregistreerimine ja lisainformatsioon Männimäe noortetoa kodulehel noortetuba.noorteelu.ee.

Kodulehel on üleval ka registreerimisvorm, et teada saada, kas oleks nii palju huvilisi, et kokku panna fotoring.

Tilk tuletas bändidele meelde, et noortetoas on võimalik raha eest kasutada muusikaruumi, kus on trummid, võimendi, kõlarid ja mikrofon. Oma soovist peaks teada andma e-kirjaga kristjan@vanker.ee.

Karlsson ja konnafilm

Bonifatiuse gild pole koolivaheajaks programmi kokku seadnud, kuid osavnäppudele pakub ilmselt huvi sel laupäeval aset leidev ehete meisterdamise õpituba. Meistrikoda on osa Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu korraldatavast üle-eestilisest ehtekoja päevast.

Ugala turundusjuht Reigo Rannu ütles, et teater planeeris sügiseseks koolivaheajaks mängukavva etenduse «Karlsson katuselt», mida mängitakse kolmapäeval ja millele on veel pileteid saada. Järgmisel neljapäeval ootab Rannu sõnul väikseid vaatajaid «Limpa ja mereröövlid».

Viljandi nukuteatris on järg­misel nädalal etendused teisipäeval, neljapäeval ja pühapäeval. Männimäe salongkinos aga ootab koolivaheajal väikseid vaatajaid Taani animafilm «Konnanägu Freddy».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles