Aune Varik: meil oli edukas aasta

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vibusportlaste treener Aune Varik läheb uuele aastale vastu optimistlikult.
Viljandi vibusportlaste treener Aune Varik läheb uuele aastale vastu optimistlikult. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti vibulaskjad panid võistlushooajale ja aastale sportliku punkti eelmisel nädalavahetusel Vana-Võidus peetud sisekarikavõistlustega, millel kohalikud laskurid pälvisid võidu üheksas vanuse- ja võistlusklassis.


Viljandis vibulaskjaid treeniv Aune Varik ütleb, et kokkuvõttes oli hea aasta. «Saime palju auhindu ja karikaid,» lausub ta, kuid tema hääletoonist on võimalik välja lugeda, et hooajast on siiski okkaid hinge jäänud.



Jutu edenes tuleb ilmsiks taust. «Pärast noorte maailmameistrivõistlusi oli must masendus ja käegalöömise mõttedki,» tunnistab treener. «Praeguseks olen neist üle saanud ning uuele aastale lähen vastu rahuga hinges.»



Õpilased teevad hinge rõõmsaks


Rõõmustamiseks on Aune Varikul ka põhjust, sest järelkasvu puuduse üle spordikooli vibuspordi osakond kurta ei saa.



«Sügis tõi treeningutele palju noori ning uute ja seniste õpilaste südikus aitab kurbi mõtteid tõrjuda,» kõneleb ta. «Mis saab ühele treenerile veel rohkem jõudu ja teotahet pakkuda kui hakkajad lapsed?»



Jutt noortest sportlastest ning neid toetavatest vanematest kergitas ka treeneri hinnangut lõppevale hooajale. «Statistiliselt oli tegemist minu treenerikarjääri ühe edukama aastaga,» tõdeb Aune Varik.



Üheksa talvist võidukarikat


Sellest, et Viljandi vibuspordil läheb tõusvas joones, kõnelevad ka lõppenud Eesti karikavõistlused, millel Aune Variku hoolealused pälvisid paljudes arvestustes esikoha.



Treener tõstis esile Ants-Martti Helinurme, kes võitis kadettide sportvibude klassis ja sai neljanda kohta täiskasvanute seas.



Samuti nimetas juhendaja esikoha võitnud Gätlin Nurka, kes sel võistlusel jättis hüvasti neidude tidettide klassiga.



«Üheksa esikohta on tubli saavutus ja kiitust on väärt paljud teisedki võistelnud noored,» ütleb Aune Varik.



Vibulaskjad jätkavad põhihooajaks valmistumist. Esimene vahekokkuvõte talvisest treeningperioodist tehakse varakevadel Eesti sisemeistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles