Raamat laseb piiluda eri rahvuste ja perenaiste köökidesse. Lõpuosas esitab koostaja nimekirja inspireerivatest kokaraamatutest, mis on aukohal Ärma talu riiulitel.
Autori kinnitust mööda saab raamatus kirjeldatud toite igaüks kodus valmistada, sest need on enamasti imelihtsad. Nii mõnigi retsept on aga pisut täiendatud või veidi muudetud, sest toorained on igal pool natuke omamoodi.
Köite on kujundanud Dan Mikkin ning toidufotod teinud Marksteen Adamson. Kirjutatu on inglise keelde tõlkinud Juta Ristsoo.
Esileedi sõnul oli raamatu tegemise ajast kõige meeldejäävam ja toredam mälestus kord, kui Ärmal oli koos palju lapsi. «See on võrratu kogemus, kui taluõuel jookseb ringi ja hommikusöögilauda istub 14 last! Seda vaadates tekkis tunne, et ühes talus peakski olema nii palju lapsi,» õhkas ta. «Mõned nendest meeleolupiltidest on ka raamatus.»
Mõistagi olid lapsed ka hea testrühm. Ilvese sõnul olid neile kõige enam mokka mööda siiski koogid. «Tegime ühe päevaga seitse kooki ja kõik said otsa, sest need olid tõesti maitsvad,» meenutas Evelin Ilves.
Veel meenutas ta, et oli peaaegu kümme aastat hoogu võtnud, enne kui tihkas valmistada brüleekreemi. «Sain retsepti Janek Mäggilt, kes kinnitas, et see on äärmiselt lihtne, ja nii see tõepoolest ongi.»
Eestile ja Mulgimaale kõige omasemaks maitseks peab Evelin Ilves kodus küpsetatud leiba, mida ta kingib nii kodumaal kui piiri taga. Presidendiproua on leiba küpsetanud ligi kümme aastat ning igal nädalavahetustel tuleb ahjust kuus kuni kümme pätsi, millest ühe jätab ta endale, ülejäänud kingib ära.
«Ma imestan, et endiselt on inimestel nii Eestis kui mujal maailmas selle üle hea meel. Eks rukkileiba hinda need, kes peavad tervislikkusest lugu,» tõdes esileedi. «Kohalik tooraine on nii hea, et mida iganes plaanid valmistada, ikka tuleb maitsev välja,» jagus tal kiidusõnu.