Filmi teadust ja võida tuhat eurot

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikool korraldab teist aastat õpilaste ja tudengite populaarteaduslike videoklippide võistluse, mille peaauhind on 1000 eurot.

«Varsti ei piisa oma olemasolust teadaandmiseks enam sellest, kui riputad Facebooki staatilisi pilte või kirjutad Twitterisse 140 tähemärgiga piirduvaid sõnumeid. Maailm on täis liikuvaid pilte ning viimane aeg on asuda harjutama visuaalset kirjaoskust,» rääkis ülikooli teaduse populariseerimise peaspetsialist Aitel Käpp.

Konkursile oodatakse kõikide Eesti üldharidus- ja kutsekoolide õpilaste kaastöid teemadel «Elu aastal 2042», «Miks tasub energiat säästa?» ja «Tuleviku kool».
Eesti kõigi kõrgkoolide tudengid on oodatud väntama lõike teemadel «Elu aastal 2042»,

«Kui roheline on roheline tegelikult?» ja «Eesti teadussaavutus, mis vallutab maailma».
Mõlema kategooria peaauhind on 1000 eurot. Teise koha auhind on 500 ja kolmanda koha puhul 250 eurot. Lisaks selgitatakse kahe kategooria peale kokku publiku lemmik, kes saab 250 eurot.

«Osaleda võib nii üksi kui mitmekesi. Kõige olulisem on idee, vähem tähtsad pole video tehniline kvaliteet, näitlejameisterlikkus, operaatorioskused ning oskus vältida pseudoteaduslikku sohu uppumist,» selgitas Aitel Käpp.

Klipp maksimaalse pikkusega kolm minutit tuleb konkursilehe kaudu laadida YouTube’i keskkonda. Klippe saab esitada 15. jaanuari keskpäevani. Pärast seda koguneb teadlastest ja ajakirjanikest koosnev žürii, kes valib välja parimad. Hiljemalt 15. veebruaril kuulutatakse välja võitjad.

Konkursi tingimusi saab täpsemalt vaadata ja oma video esitada aadressil www.novaator.ee/video.

Mullu kujunes võistlus väga edukaks. Kokku osales 57 videot, neist 43 õpilaste ja 14 tudengite kategoorias. Võiduvideoid näeb aadressil  http://www.novaator.ee/ET/video2010/2010-voitjad/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles