Lapsed tegid laule metsast ja kodust

, üks korraldajatest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Merily Reimand viis koju peavõidu.
Katrina Merily Reimand viis koju peavõidu. Foto: Marko Tiitus

Viljandi Jaani kogudus korraldas teist aastat frantsiskusepäevale pühendatud õpilaste omaloominguliste laulude võistluse «Päikeselaul».

Kui mullu astus võistlustulle tosin pala, siis seekordsele konkursile esitati 20 laulu ning neid hinnati kolmes vanuserühmas: I—VI, VII—IX ja X—XII klass.

Tublid noored

Koguduse õpetaja Marko Tiituse sõnul tahetakse konkursiga julgustada kooliõpilasi loomingulisele eneseväljendusele ning süvendada loovust ja loomingulisust kui kristlikku eluviisi vastandina tarbimisele.

Enamik laululoojaid olid I—VI klassi õpilased. Paalalinna gümnaasiumi muusikaõpetaja, «Päikeselaulu» korraldustoimkonna liikme Signe Ristisaare hinnangul on see väga positiivne, sest nii harjuvad lapsed juba maast madalast muusikat looma ning neis tekib julgus oma laule kirja panna ja teistele esitada.

Üllatusena kõnelesid paljud laulud metsast ja loomadest — laste sõpradest. Noorte lauludest kumas unistust, igatsust, ootamist ning sõpruse ja sõprade tähtsust.

Žüriisse kuulunud luuletaja Kristiina Ehin oli liigutatud südamlikest ja siirastest laulusõnadest. Samas julgustas ta teksti luues otsima põnevalt ja üllatavalt riimuvaid sõnu.

Avardab maailmapilti

Žürii koosseisus Aleksander Sünter, Signe Ristisaar, Marko Mägi, Kristiina Ehin ja Toomas Oks valis välja parimatest parimad.

Esimese vanuserühma võitjaks tunnistati Võhma gümnaasiumi ja muusikakooli neljanda klassi õpilase Kaisa-Mari Lehise laul «Unistus».

Keskmises vanuserühmas oli parim «Minu unistus». Selle autor Sanna Härm õpib Võhma gümnaasiumi seitsmendas ja muusikakooli kuuendas klassis.

Vanema vanuserühma võidulaulu «Mõtisklus» autor on Kertu Pikk, Viljandi maagümnaasiumi kümnenda ja muusikakooli üheksanda klassi õpilane. Kõiki võidulaulude loojaid juhendas Viljandi muusikakooli õpetaja Maarika Reimand.
Peavõit ehk grand prix läks laulule «Mets on tore». Selle kirjutanud Katrina Merily Reimand õpib Viljandi maagümnaasiumi ja muusikakooli neljandas klassis.

Žürii esimees Aleksander Sünter ei teagi Eestis teist samasugust ettevõtmist ning avaldas heameelt, et Viljandi Jaani kogudus seda korraldab.

«See avardab kindlasti laste maailmapilti ning annab julgust laule luua ja nendega teiste ette tulla,» arvas Sünter. Ta kiitis samuti osalejate andekust ja tragidust ning seda, et paljud mängisid enda loos ise ka mõnda pilli, kas viiulit, klarnetit, plokkflööti või kitarri.

Sünteri sõnul oli mitu laululoojat väga hea tunnetusega ja valmis esinejad, kelle kontserti läheks kindlasti kuulama. Juhendajad on teinud õpilaste innustamisel tänuväärset tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles