Ööpimeduses joosti libahunti

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libahundijooksu kiireim mees oli Eero Maling ning naistest oli võidukas Kerti Einstein.
Libahundijooksu kiireim mees oli Eero Maling ning naistest oli võidukas Kerti Einstein. Foto: Marko Saarm

Minut enne seda, kui laupäev pühapäeva vastu vahetus, mindi Karksi-Nuias libahunti jooksma. Õigupoolest oli see võistlus, mis pani punkti juba hommikul alanud ettevõtmisele «Augustiöö Augustiga».

Öiseid startijaid sai protokolli kirja 22. Lisaks jooksjatele läksid neli kepikõndijat kuuekilomeetrisele libahunditeele. Võistlus algas August Kitzbergi monumendi juurest ja kulges pealampide valguses mööda maanteeäärt Maie taluni. Seal tuli kirjamehe tubamuuseumi majale pats anda ja siis tagasi joosta. Aeg läks kinni, kui oli ära puudutatud ka Kitzbergi monument.

Kõige kiiremini naasis rajalt neljandat korda asetleidnud Libahundijooksu debütant Eero Maling, kes sai ajaks 22.40.

Jooksma tulek oli võitjale üsna ootamatu otsus. Kell kümme õhtul oli ta andnud tantsurühma Samm Sassis koosseisus sealsamas Karksi-Nuias öökontserdi. Ta oli utsitanud oma tantsurühma liikmeid, et võiks koos jooksma minna, aga keegi polnud vedu võtnud. Nii oli ka tema juba koju sõitnud. Siis aga ümber mõelnud. «Panin kodus hoopis tossud jalga ja tulin tagasi,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles