Baltimaade üliõpilased arutavad rahvusvähemuslaste olukorda

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitse aastat tagasi toimus Eesti üliõpilaste liidu suvekool Olustveres.
Seitse aastat tagasi toimus Eesti üliõpilaste liidu suvekool Olustveres. Foto: Elmo Riig

14.–17. augustini toimub Viljandimaal Kopra turismitalus Baltic Organizational Meeting (BOM) ehk Baltimaade tudengiorganisatsioonide kohtumine, mis toob kokku üliõpilasesindajad Eestist, Lätist ja Leedust, et üheskoos arutada Baltimaades õppivate rahvusvähemusse kuuluvate tudengite olukorda.

BOM-il uuritakse rahvusvähemuste kaasamist kõrgharidusse: milline on Balti riikides  rahvusvähemuste olukord, millised poliitikad on osutunud edukaks ja kuidas praegust olukorda parandada.

Lisaks keskkonna muutusele, mida kogevad kõik vastselt kõrgharidusteed alustanud, peavad rahvusvähemusse kuuluvad tudengid hakkama saama ka keelebarjääriga ja keskkonna muutumisega. Sellega kaasneb emotsionaalne pinge, samuti tuleb kiiresti uue elukorraldusega kohaneda.

BOM-i eesmärk on pöörata tähelepanu rahvusvaheliste üliõpilaste probleemidele, kaasata neid üliõpilaste õigusi käsitlevatesse aruteludesse ning muuta nende aktiivne osalus üliõpilasliikumises normiks.

14.–17. augustini aset leidvast kokkusaamisest võtab osa 30 kohaliku, riikliku ja rahvusvahelise tasandi üliõpilasesindajat Lätist, Leedust ja Eestist.

Sellele järgneb 17. ja 18. augustil Eesti üliõpilaskondade liidu suveülikool, mis keskendub sel aastal kaasavale juhtimisele. Suveülikoolis osalejatele jagatakse kasulikke teadmisi nii kriisilahendamise kui ka avaliku esinemise kohta. Suveülikooli oluliseks osaks on ka ühisarutelud EÜL-i kõrghariduspoliitika seisukohtade uuendamiseks.

Baltic Organizational Meeting ehk Baltimaade tudengiorganisatsioonide kohtumine leiab aset igal aastal. Selle eesmärk on jagada kogemusi, kuidas üliõpilasliikumist arendada ning ühiselt püütakse leida muredele lahendusi. BOM-i toimumist toetab Integratsiooni Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles